U-ETDS HANGİ TAŞIMACILIK FAALİYETLERİNİ KAPSIYOR ?

U-ETDS HANGİ TAŞIMACILIK FAALİYETLERİNİ KAPSIYOR ?

U-ETDS karayolları taşımacılıklarının denetlemesini yaptığı için çeşitli taşımacılıklar bulunmaktadır. Bunların kimisi canlı varlıkları taşırken kimisi de cansız varlıkları taşımaktadır.


Tarifeli Yolcu Taşımacılığı

Kalkış noktası ve varış noktası bulunan, yolcuların asgari ihtiyaçlarının karşılandığı ve yolcu indirilip bindirilerek yapılan taşımalara(Örneğin: Şehirlerarası otobüs seferi gerçekleştiren firmalar.) Tarifeli Yolcu Taşımacılığı denir.


Tarifesiz Yolcu Taşımacılığı

Belirli bir zaman ve ücret belirlenmeksizin bir taşıma hattı ve güzergahında grup yolcu durumuna göre mekik ve arızi sefer düzenleyerek yapılan düzensiz yolcu taşımalarına Tarifesiz Yolcu Taşımacılığı denmektedir.


Terminaller (T Belgeli)

Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde konumlanan, yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara verilen belge T belgesidir.


Eşya Taşımacılığı

Aracın kalkış ve varış noktası belli olan ve cansız varlıkların yani eşyaların taşındığı araçların yaptığı taşımacılığa Eşya Taşımacılığı denir. Bu taşımacılık; şehirlerarası, şehir içi ve yurt dışı eşya taşımacılığı olabilir.


E İrsaliye

213 sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) gereği kağıt irsaliyelerin yerine geçmiş olan dijital ortamda oluşturulan, irsaliyede bulunması gereken bilgiler içeren belgedir.


Kargo Taşımacılığı

Lojistik hizmetlerden birisi olan kargo taşımacılığı; isminde ki kargo kelimesinin anlamına baktığımız zaman ‘yük’ anlamına gelmektedir. İsminden de anlaşılacağı gibi yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere çeşitli araçlar ile yapılan yük taşımacılığına kargo taşımacılığı denmektedir.